CLN Athletics
Screening

NOOS skapade insikter kring sortiment, prissättning, navigation, trafikstrategi och mediaköp.

CLN-08828-Redigera.webp

År 2014 startade CLN Athletics, ett varumärke som erbjuder slitstarka, funktionella och attraktiva träningskläder för allt från CrossFit till padel, från löpning till gymmet. CLN har en god organiskt tillväxt och närvaro i ett specialiserat segment vilket redan hade lagt en grund till en stark konvertering

 

CLN Athletics såg en utmaning i att accelerera sin e-handelsförsäljning från nuvarande nivåer och efterfrågade hjälp med att identifiera flaskhalsar.

 

För CLN Athletics levererade NOOS en screening med efterföljande strategiplan och kravställan av trafikbyrå. Screeningen skapade insikter kring sortiment, prissättning, navigation, trafikstrategi, mediaköp samt disponering av information på siten. NOOS presenterade i samband med detta en tillväxtbudget och en rekommendation om hur denna skulle följas i kombination med en aktiveringsplanering för bästa utfall

 

När vi bad CLN Athletics E-commerce Manager Simon Hallberg om ett utlåtande beskriver han det såhär:

 

“Vi tog kontakt med NOOS Digital för att utveckla och förbättra vår e-handel. Detta ångrar vi inte. Efter en ordentlig screening fick vi en utförlig rapport och handlingsplan framåt. Efter några månader ser vi en riktigt fin ökning av konvertering, ordervärde och nya kunder. Kan varmt rekommendera NOOS då deras kunskaper, engagemang och driv är riktigt fina.”

 

CLN har sedan implementerat flertalet av de åtgärdspunkter som vi identifierade och kan nu se en försäljningsökning ”Period to Period” om 37% med 91% förbättrad konvertering. Jämför vi 2021 mot 2020 växer affären med 60% med en konverteringsökning på 15%.  

 

Genom att prioritera information som redan finns tillgänglig skapar vi en kundresa med mindre friktion och på så sätt ökar vi konverteringen. Fokus framåt för CLN Athletics är att konvertera de nya besökarna den nya trafikstrategin genererar. Här kan vi redan nu se en ökning på flera steg i deras ”sales funnel” på över 10% i kombination med fler besökare.

 

 

Vi tackar för förtroendet och önskar CLN Athletics ett stort lycka till framåt.

 

Se mer hos CLN Athletics

Our Journey 
 

 
clnsep-2.webp