top of page

Performance
Marketing

Det slutgiltiga steget och en KPI som nästintill alla affärer främst mäter sig själva på är intäkt. Performance marketing inom digital marknadsföring är tänkt att leda till just det, fler köp och mer intäkt. Primärt ser vi över trafiken, vad är det för trafik, vilken kvalitet håller den i form av vilken intention den har, och var landar trafiken? Alla är faktorer som är av högsta vikt att de styr åt rätt håll tillsammans för att optimera köpresans sista steg och optimera er affär.

Betala för kvalitativ trafik

Det är lätt att stirra sig blind på olika former av nyckeltal. Konverteringsgrad, Intäkt, CPC-priser och fler därtill är nyckeltal som är viktiga att följa. Men i relation till varandra och i kontrast till olika kampanjer kan vi börja optimera för att skapa högre avkastning i form av intäkt per spenderad krona och lägre klickkostnader när vi prickar rätt erbjudande till rätt kund. På NOOS tittar vi gärna på Performance marketing som tvådelad vad gäller anskaffning och strategiska målsättningar, både att tjäna mer pengar per spenderad krona och minska snittet per klickkostnad. I dagens landskap är det vanligt att se sökmotorer och delar av vad Meta-sfären kan erbjuda som sina primära kanaler inom Performance marketing. Det inkluderar Googles olika verktyg inom sökannonser med olika former av annonstyper där ni som kund till Google kan styra era annonser och material på vissa parametrar och låta Googles algoritmer göra det bästa utav de förutsättningar och måltal som ni eller er trafikbyrå satt upp som styrmål i plattformen.

 

På NOOS hjälper vi er med er trafikanskaffning och er Performance marketing genom att gräva djupare och sätta upp rätt strategiska förutsättningar att nå era affärsmål. Vi tittar på vilka invärden vi har i form av datapunkter och content, vilka styrmål som satts upp i relation till hur era KPI:er står sig utefter dem och hur trafiken som flödar genom kanalerna landar och beter sig på er sajt. Det gör vi genom Googles och Metas olika verktyg och kombinerar och jämför fakta för att skapa rätt bild som vi gemensamt kan ta korrekta beslut på. Just Performance marketing är den enskilt viktigaste marknadsföringskanalen längst ner i köpfunneln och med målsättning att hitta så många köp som möjligt är det viktigt att vara där kunden är. Därför behöver kanalmixen monitoreras noga och ha rätt styrmål för att kunna lägga rätt budget på rätt plats som maximerar antalet köp. På NOOS vill vi alltid se över lönsamhet och marginal för att på det viset kunna styra köp mot så hög lönsamhet som möjligt.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er med performance marketing?

Vi på NOOS hjälper er gärna med att optimera er marknadsföring som kan leda till ökade intäkter och ökad lönsamhet. Kontakta oss så skräddarsyr vi en plan för er som ni i snabb hastighet kan aktivera själva eller med stöttning av oss, aktivera och styra med kontinuerlig kunskapsöverföring till er organisation.

bottom of page