top of page

Social Media Strategi

En viktig kanal för att nå ut till sin målgrupp är social media och tillämpas av de flesta aktörer där man med både egna konton publiceras innehåll organiskt till sin följarbas samt köper annonser för att kommunicera innehåll till sin målgrupp utanför sin följarbas. Oavsett vad man har för kanalstrategi idag och man enbart arbetar med organiskt innehåll eller enbart köpta annonser behöver man en social media strategi för att optimera kanalens kapacitet som trafikdrivare och försäljningskanal.

Social media strategi som en del av kanalstrategin

Att utveckla kanalstrategier efter våra kunders behov och förutsättningar ligger oss nära, inte minst när det kommer till sociala media strategier. Vi arbetar metodiskt i framtagningsprocessen och en färdig strategi behandlar hur olika typer av kunder, beroende på vart i köpresan (funneln) de befinner sig, ska bearbetas genom sociala media kanaler. På NOOS hittar vi alltid svaren i data och efter önskemål arbetar vi gärna fram ett ramverk med nyckeltal anpassade för er som ger rekommendationer på vad respektive plattform och typ av trafik inom kanalen bör förväntas generera och styras mot. Hur en optimerad fördelning av organisk trafik, betald trafik samt, i de fall där det är aktuellt, trafik från influencer marketing bör se ut varierar och vi ser alltid till era behov och att ni ska kunna styra eller kravställa er trafikbyrå i syfte att maximera era förutsättningar att driva trafik och försäljning via kanalen.

Heltäckande analys för långsiktigt arbete

På NOOS hjälper vi er att ta fram en social media strategi som en del av er kanalstrategi. Vi analyserar vad som kan förväntas av respektive plattform och hur de bör tillämpas för att driva olika typer av trafik och från olika kundsegment. Det syftar också till att optimera kommunikationen för att rätt målgrupp ska ta del av rätt innehåll. I våra analyser går vi genom vilka av era målgrupper som är aktuella för respektive plattform och kommunikationstyp. Analysen syftar till att skapa förståelse för hur era sociala media kanaler kan användas för att både attrahera nya kunder och ska varumärkeskännedom med också för att bearbeta kunder som befinner sig närmare ett köp och befintliga kunder till ett återköp. I det arbetat kan vi även ta fram strategiska rekommendationer baserat på data på hur innehåll bör utformas för respektive plattform och syfte.

 

För att ni ska kunna optimera kanalen löpande utvecklar vi och förser er med ett KPI-ramverk med nyckeltal för respektive plattform, att styra arbetet efter. Vi erbjuder också att bistå med att ta fram en budget för att ni ska nå era målsättningar för kanalen och som en del av er övergripande kanalstrategi.

 

På NOOS erbjuder vi följande:

  • Strategi för organisk social media

  • Strategi för betalda trafikförvarv i social media

  • Strategi för influencer marketing

  • Kundsegmentering per plattform

  • Ramverk med KPI:er för respektive plattform

  • Budgetering

  • Kravställning mot trafikbyrå / influencerbyrå

Vill ni veta mer?

Vill ni komma i gång med att driva trafik och försäljning via sociala medier eller arbetar ni redan idag med sociala media men vill ta nästa steg och optimera nyckeltalen? Oavsett vart ni befinner er idag är ni välkomna att höra av er till oss på NOOS så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa er med att ta fram en social media strategi.

bottom of page