top of page

Upphandling av trafikbyrå

Att ha rätt partner som tar er affär till nästa nivå är ofta en komplex och tidskrävande övning. I en byråupphandling med rätt kravställning i ett landskap som är fyllt med olika aktörer sitter NOOS på er sida bordet och guidar er för att hitta rätt samarbetspartner för just er situation så att ni med säkerhet får mest valuta för pengarna.

Hur jobbar vi på NOOS med byråupphandling?

Vår process för upphandling innefattar ett antal steg för att hitta rätt byrå för er som kund både när det gäller prestanda och samarbete. Byråerna i dagens landskap är många och karaktäriseras av olika synsätt och erfarenheter vilket gör landskapet svårnavigerat. Det är därför viktigt att säkerställa att det ligger i linje med förutsättningarna och möjligheterna för er affär och digitala närvaro.

 

NOOS har lång erfarenhet av byråupphandlingar och kravställan från tidigare linjeroller och som extern partner för våra kunders räkning. Att hitta rätt partner är av högsta vikt för att er marknadsföring på Google, Meta och andra kanaler ska få önskad effekt och att rätt synergieffekter skapas. Vi utgår alltid från SEE-THINK-DO-CARE-modellen och kan tillsammans med er upphandla och kravställa utifrån nuläge och önskad framtidsposition.

 

På NOOS upphandlar vi byråer i följande steg:

  • Analys av nuläge och utmaningar i er affär 

  • Definition av kravbild i samarbetet 

  • Identifiering av potentiella byråer 

  • Intervjuer av respektive byrå 

  • Presentation av alternativ för er som kund 

  • Pitch från utvalda byråer 

  • Beslut 

  • Prisförhandling 

  • Avtalssignering 

  • Onboarding

Vi stöttar er löpande

Efter avslutad upphandling har NOOS möjlighet att stötta er löpande i kravställning och optimering. Att upphandla en ny trafikbyrå är endast första steget. Genom löpande analys av trafiken och affären, optimering och kravställning, säkerhetsställer vi att era pengar investerar rätt och minskar risken att spendera pengar på marknadsföring som inte ger önskad effekt.

 

NOOS kan tillsammans med er kunskapsöverföra för att er interna ansvariga ska få rätt förutsättningar att göra ett så bra arbete som möjligt, men kan också ta rollen som kravställare helt för er räkning. Nyckeln är att gemensamt ha rätt förutsättningar med affärsmål, delmål och budget där NOOS tillsammans med er skapar en plan som synkar med er marknadsstrategi för att nå bästa möjliga effekt.

Vill du veta mer?

Är ni behov av ett utmana er nuvarande byrå eller behöver ni för första gången upphandla en? Vi lyssnar mer än gärna in och guidar er på vägen till rätt partner och rätt arbetssätt på kort och på lång sikt.

bottom of page